Conflictul între generații

0
148

Mersul lumii ne arată că întotdeauna vor exista divergențe între generații. Conflictul dintre generații este o constantă a vieții sociale. Vorbim despre mentalități diferite, sisteme de valori diferite, altfel de comunicare, sau lipsa comunicării. Aspecte pe care le vedem în familie, la locul de muncă, în societate.
Conflictul dintre generații este o constantă și reapare la fiecare schimbare de generații. Cu propriile nevoi, cu propriile experiențe, cu dorința de a face aceleași «greșeli» pe care le-au făcut și cei dinainte, pentru propria experiență de viață.
Recunoaștem sau nu, există diferențe între generații, ca să nu spun conflicte. Altele sunt nevoile tinerilor, altele ale vârstnicilor, altfel văd viața, alta este capacitatea de adaptare, de flexibilitate la viața cotidiană. Dar, până la urmă, aceasta este viața. În care e nevoie și de tineri și de adulți. Pentru o bună conviețuire, însă, este nevoie de o schimbare de mentalitate. Fiindcă dincolo de categorisirea oamenilor în generaţii, e bine să vedem cum este fiecare persoană în parte, care sunt trăsăturile particulare ale fiecăruia. Tinerii au nevoie de experiența adulților, iar adulții au nevoie de impetuozitatea tinerilor. Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.