🕮 Lecții de învățat 🕮 Generația fulgilor de zăpadă

0
148

Din punct de vedere evolutiv și istoric, copilăria și adolescența înseamnă pregătirea pentru a da piept cu viața. Îți asumi responsabilități, îți clădești idealuri, cauți aventura… Din păcate, copiii și tinerii de astăzi cresc învățând să perceapă lumea ca pe un loc plin de pericole, prin transmiterea insistentă a unor mesaje alarmiste legate de cele mai diverse aspecte ale vieții de zi cu zi. Am citit o carte interesantă, scrisă de Claire Fox, care vorbește despre fragilizarea copiilor și tinerilor prin insistența cu care se exagerează riscurile presupuse de aproape orice ar întreprinde.
Părinții au devenit atât de protectori încât le răpesc până și libertatea de a se juca și de a alerga în aer liber, de a se cățăra în copaci, așa cum era perfect normal cu ani în urmă, și totul în numele siguranței și în dorința de a le netezi drumul în viață. Scriitoarea britanică îi numește „GENERAȚIA FULGILOR DE ZĂPADĂ”.
O întreagă industrie s-a dezvoltat în jurul nevoii obsedante de a proteja copiii din ziua de azi, fără să realizăm că toată grija aceasta se întoarce împotriva lor. Îi creștem și îi educăm astfel încât ajung să considere extrem de ofensatoare chiar și opiniile care nu le sunt pe plac și devin mai afectați decât ar fi cazul de ceea ce cred alții despre ei. Cartea „I find that offensive!” vorbește despre această generație mult prea sensibilă, “generația fulgilor de zăpadă”, care devin temători și neîncrezători, nefiind deloc pregătiți să se descurce cu provocările de bază ale vieții de adult.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.