Portret aniversar • Dr. Iacob Tătaru, octogenar

1
305

S-a născut la 19 iulie 1940 în Bixad-Trip, județul Satu Mare. A urmat Liceul „Mihai Eminescu” din Satu Mare, apoi Facultatea de Stomatologie a I.M.F. Cluj – promoția 1967. Și-a început activitatea profesională ca medic stomatolog la Baia Sprie, unde a lucrat în perioada 1967-1970. Apoi a fost numit medic-șef la Policlinica Stomatologică nr.1 Baia Mare și coordonator cu probleme de stomatologie pe județul Maramureș (1970-1999). A devenit medic primar în 1981 și doctor în Științe Medicale în 1982. A fost director și cadru didactic la Colegiul Universitar de Tehnică Dentară „Vasile Goldiș”, Arad din 1994, precum și director „Cabinet dr. Tătaru” din același an. A fost numit director adjunct Strategie și Management la Direcția de Sănătate Publică Maramureș din 2001. A urmat cursuri postuniversitare în București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Baia Mare, Timișoara, Augsburg – Germania (1970-2002). A publicat articolele: „Sindromul ocluziei joase „ (1973), „Implante aloplastice” (1979) ,”Armonia estetică facială”(1978) în revista „Stomatologia”, precum și un „Curs de implantologie orală” – Academia Europeană (1990), zece articole de specialitate în mass-media locală și națională.
Membru al Asociației Medicilor Stomatologi cu practică privată (președinte de Onoare, filiala Baia Mare) a Uniunii Naționale a Stomatologilor. A fost președintele Comisiei de Sănătate și Protecția Mediului în Consiliul Local Baia Mare. A fost distins cu „Diploma de Onoare” la al XV-lea Curs de Stomatologie de la Piatra Neamț (1984), Seminarul Internațional Balcanic (1995), Asociația Medicilor Stomatologi Iași (1996), Diploma de Aur – Societatea Națională de Cruce Roșie (1990), Diplomă aniversară Ziua Mondială a Sănătății (1997), Certificat diplomă „R. Chercheve Memorial XVI th. World Congrese.
Ca și hobby-uri, menționăm: sportul (a fost fotbalist și rugbist),vânătoarea, muzica, turismul.
Dr. Felix Marian

1 COMENTARIU

  1. La multi si multa sanatate dle dr Iacob Tataru!
    Felicitari si multumiri dlui dr Felix Marian .De fiecare data documentat si la subiect , desi intervalul e lung .
    Dl dr Felix Marian , de fiecare data , personajul prezentat , e parca un membru drag al familiei dumneavoastra .Stiti reperele importante si le descrieti cu afectiune.Imaginea personalelor e foarte frumoasa.
    La multi ani si multa sanatate!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.