Țigări, în valoare de 65.000 lei, confiscate la frontiera de nord

0
67

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat la frontiera verde, aproximativ 5.500 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 65.100 lei.
• Vineri dimineață, polițiștii de frontieră din Valea Vișeului au observat în apropierea frontierei de stat, 4 persoane, care se deplasau către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.
Imediat, s-a acționat pentru reținerea acestora, efectuându-se somațiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.
În vederea reținerii persoanelor, polițiștii au tras 4 focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa și s-au întors înot pe teritoriul ucrainean.
La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări, în valoare de 35.100 lei.
•Și polițiștii de frontieră din Poienile de sub Munte au descoperit, în apropierea frontierei de stat, 5 colete cu țigări, de proveniență ucraineană.
Baxurile au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.499 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 30.000 lei.
În ambele cazuri, țigările au fost confiscate. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și pentru depistare tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Căutat în Franța, oprit în Petea

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, cetățeanul român R.V., în vârstă de 34 de ani, din județul Cluj.
În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul este căutat de autoritățile din Franța, alertă introdusă în 12 februarie 2020, pentru săvârșirea unor infracțiuni de furt.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.