Baia Sprie – orașul unde „străzile sunt pavate cu aur”

0
127

Orașul Baia Sprie nu renunță la străzile pavate în favoarea asfaltului. Asta deoarece pavajul face parte din istoria localității, este trainic și dă un farmec aparte cartierelor vechi de case. De multe ori s-a spus chiar că aceste străzi „sunt pavate cu aur”.
Administrația publică locală duce mai departe tradiția acestor locuri, astfel că a reabilitat, în ultimii ani, pavajul pe mai multe străzi din oraș și nu renunță la idee nici pe viitor.
„S-a spus despre Baia Sprie că este orașul în care străzile sunt pavate cu aur. Așa este! Dar pavate și cu acea piatră trainică, care secole la rândul va dăinui și va duce în spate greutatea drumurilor noastre. Nimic mai autentic și mai trainic decât străzile pavate, este convingerea mea personală și cred că și a altor localnici care iubesc farmecul străzilor tradiționale, în special celor de deal și pasajelor dintre ele. Asfaltul are calitățile lui, însă întotdeauna voi alege, pentru străzile care pot fi salvate, piatra. Pe parcursul celor 3 ani de activitate, am reușit punctual să refacem pavajul în următoarele zone: strada Montana; legătura dintre str. Eminescu și str. Luncii; str. Dragoș Vodă – legătura către cimitir; str. Speranței – CSS Baia Sprie; pasajul pietonal pod – piața de alimente; pasajul dintre str. Ștefan cel Mare cu str. Aleea Minerilor; pasajul dintre str. Ștefan cel Mare și DN18; calea de acces între str. Dragoș Vodă și piața de alimente” – a spus Sebastian Alin Bîrda, primarul orașului Baia Sprie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.