Știința Explorări, antrenamente reluate cu doi noi secunzi

0
55

În cursul zilei de luni, tehnicianul Științei Explorări Baia Mare, Marius Botea, a reluat antrenamentele pentru noul sezon, planificat a debuta la mijlocul lunii octombrie. Față de reunirile precedente, de acum încolo Marius Botea nu va mai face tandem pe banca tehnică cu Sorin Pop, cel din urmă hotărând să preia frâiele nou înființatei SCM Zalău din postura de antrenor principal. Tehnicianul Științei Explorări a trebuit imediat să găsească o soluție pentru un nou secund, însă Marius Botea a decis ca acest compartiment să fie întărit cu doi oameni. Astfel, principalul băimărean va fi secondat de doi foști elevi, în speță Gheorghe Socaciu și Ciprian Neamț, foști jucători cu cele mai multe apariții în culorile roșu-negru.
Cum în orice pauză competițională fiecare club face mișcări de trupe la nivelul lotului de jucători, la fel s-a întâmplat și în curtea celor de la Știința Explorări. La capitolul plecări, băimărenii nu-i vor mai revedea în stagiunea viitoare pe Marius Iftime (plecat la Steaua), David Csanad (destinație necunoscută), Alexandru Dragomir (Știința București) și Harmash Pylyp (Ucraina). Diriguitorii celei mai vechi grupări de volei din Maramureș s-au mișcat rapid și au perfectat cinci transferuri: Eduard Catrina (ridicător, „U” Cluj-Napoca), Marius Cheagă (fals, SCM Gloria Buzău), Cristian Badea (secund, CNNT Craiova), Adrian Săvoiu (libero, CNNT Craiova), Dan Silvășan Pașca (centru, CSM Câmpia Turzii). Campania de transferuri nu se oprește aici, Știința Explorări mai având în plan să achiziționeze doi trăgători, un fals și un secund, existând tatonări în acest sens.
Știința Explorări are în plan să perfecteze și meciuri amicale, dar totul va fi posibil în func­ție de desfășurarea ulterioară a evenimentelor și, totodată, cu respectarea reglementărilor impuse de Ministerul Sănătății.
În altă ordine de idei, Federația Română de Volei a modificat, din nou, țintarul pentru noul sezon. Dacă în urmă cu aproximativ două săptămâni erau luate în calcul 11 echipe, situație în care Știința Explorări ar fi trebuit să stea în etapa inaugurală, acum forul de specialitate a mai găsit o echipă și campionatul va fi abordat cu 12 grupări. CSU Brașov este ultima echipă acceptată de FRV și va fi tocmai adversarul formației băimărene în prima etapă, în 14 octombrie, pe terenul elevilor antrenați de Marius Botea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.