Peste 31.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

0
39

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competență, 31.230 pachete cu țigări, în valoare de 365.300 lei – 17.750 pachete în Brodina și 13.480 pachete în Bocicoiu Mare.
Un autoturism de teren, în valoare de 8.000 lei, folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Miercuri noaptea, în jurul orei 01.30, polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localită­ții Bocicoiu Mare, mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.
Imediat, s-a acționat pentru reținerea acestora, efectuându-se somațiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.
În scurt timp, au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz.
La fața locului au fost descoperite 30 baxuri cu țigări, de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.480 pachete cu țigări, în valoare de 157.700 lei.
În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.