Preselecţie pentru festivalul dedicat copiilor, Cât îi Maramureşul

0
97

Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania organizează în perioada 19-20 septembrie, la Teatrul de Vară din Baia Mare, ediţia a III-a a Festivalului Concurs pentru copii „Cât îi Maramureşul”. Concursul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-15 de ani care dovedesc reale calităţi vocale şi interpretative şi o bună cunoaştere a zonei pe care o reprezintă.

Înscrieri şi preselecţie, online

Festivalul se desfăşoară pe două secţiuni: solişti vocali şi instumentişti. Categoriile de vârstă ale festivalului sunt: 6-10 ani şi 11- 15 ani. Concurenţii care vor trece de preselecţie vor pregăti două cântece din zona pe care o reprezintă în concurs. Înscrierile se fac online pe site-ul www.ansamblultransilvania.ro sau prin fişa de înscriere ce se găsesşte pe pagina de facebook a ansamblului, document ce va fi transmis pe email-ul ansamblultransilvaniamm@gmail.com. Preselecţia va fi online şi va avea loc în 8 septembrie, începând cu ora 11. Acompaniamentul va fi asigurat de organizatori. Informatii la numărul de telefon 0748.116.313.

Reguli pentru concurenţi

Organizatorii au mai precizat că partiturile concurenţilor care au fost admişi la preselecţie vor fi trimise pe adresa de mail: ansamblultransilvaniamm@gmail.com. Concurenţii vor trebui să fie prezenţi pentru repetiţii la data comunicată de organizatori. Pe durata repetiţiilor şi a concursului, organizatorii asigură cazarea şi masa concurenţilor. Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizatori în funcţie de cerinţele spectacolului. Juriul va aprecia: calităţile vocale şi interpretative, repertoriul, şi costumul şi va acorda celor mai buni concurenţi următoarele premii: Marele premiu, premiul I, premiul II, premiul III, şi premii speciale. Laureaţii concursului vor participa la concertul de gală. Câştigătorul Marelui Premiu nu va mai putea participa la ediţiile următoare ale concursului, dar va participa cu un recital la ediţia din anul următor, fără a fi remuneraţi.
″Convinşi fiind de faptul că folclorul nu este numai divertisment, că prin folclor se poate face educaţie şi informare, ne propunem să continuăm demersul nostru cultural – artistic prin organizarea de festivaluri concurs pentru tineri şi copii. Ne adresăm publicului tânăr, elevilor şi studenţilor de azi, care, deşi crescuţi pe “asfalt” şi obişnuiţi cu ritmurile moderne, trebuie să afle şi din spectacolele şi activităţile Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania că Eminescu, Enescu, Grigorescu strălucesc între marile lumini ale lumii, pentru că întreaga lor creaţie îşi trage seva din comorile de artă tradiţională şi din înţelepciunea culturii populare″, a precizat directorul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, Iuliana Dăncuş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.