­čĽ« Lec╚Ťii de ├«nv─â╚Ťat ­čĽ« Liviu Borlan ╚Öi muzica ÔÇô dincolo de v├órst─â

0
145

Dac─â e septembrie, ar fi trebuit s─â fie Festivalul Interna╚Ťional Coral Liviu Borlan. Un eveniment de rezonan╚Ť─â interna╚Ťional─â, dedicat muzicii ╚Öi celor care o fac. 2020 ar fi ├«nsemnat cea de-a 10-a edi╚Ťie a manifest─ârii muzicale, care poart─â numele compozitorului Liviu Borlan. Fascinat de tot ce ├«nseamn─â Maramure╚Öul, dar mai ales fascinat de muzica locului. De folclor. Izvor├ót din ├«nsu╚Öi felul de via╚Ť─â al maramure╚Öeanului. Festivalul care-i poart─â numele a adus ├«n Baia Mare elita muzical─â coral─â din Europa. Organizatorii festivalului sunt Corala ARMONIA ╚Öi Asocia╚Ťia Prietenii Armoniei.
A╚Öa cum a declarat de at├ótea ori Alexandru Nicolici, directorul asocia╚Ťiei, corala ARMONIA este o continuitate a tradi╚Ťiei corale din Maramure╚Ö, iar Festivalul ÔÇ×Liviu BorlanÔÇŁ este un moment pe care trebuia s─â-l cristalizeze ARMONIA ├«n devenirea ei. Etapele s-au ars ╚Öi ├«n 2011 erau toate condi╚Ťiile de suport pentru festival. Partea tehnic─â, organizarea, sistemul de jurizare au fost g├óndite pentru un start bun ╚Öi dezvoltarea ulterioar─â, la standarde interna╚Ťionale, a Festivalului.
Anul acesta am fi avut edi╚Ťia a X-a. N-a fost s─â fie! Dar Liviu Borlan, validat prin vreme, ╚Öi muzica sa sunt dincolo de v├órst─â! Ferice de tine, Liviu Borlan, c─â te bucuri de o a╚Öa postumitate!
Sperăm într-un 2021 mai bun. Cu noi și cu muzica!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.