Prognoză ANM: vară în septembrie!

0
46

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza până pe 5 octombrie, iar potrivit meteorologilor, se anunță temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar ploile revin din 14 septembrie.
• Săptămâna 7-14 septembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.
• Săptămâna 14-21 septembrie
Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Excepție vor face regiunile vestice și nord-vestice, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
• Săptămâna 21-28 septembrie
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric estimat va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
• Săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea sudică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.