În Seini • Sinagoga, transformată în Muzeul Evreilor din Transilvania

0
551

Un proiect amplu al administrației publice locale din Seini este pe cale să devină realitate în viitorul apropiat. Este vorba despre restaurarea sinagogii, o clădire istorică, simbol al orașului și care acum se află în paragină.
Istoria monumentului istoric este bogată. Astfel, sinagoga din orașul Seini a fost construită în anul 1904, a fost privatizată între timp și, din păcate, a ajuns într-o stare de degradare accentuată. Salvarea clădirii vine din partea administrației locale și județene, întregul imobil trecând în domeniul public al orașului Seini, pentru a putea fi restaurat. Deoarece în oraș există puține obiective culturale și niciun muzeu cu program permanent, administrația locală a ajuns la concluzia că realizarea unui muzeu ar fi imperios necesară pentru turismul din oraș. Așadar, primăria a luat decizia de a transforma sinagoga în Muzeul Evreilor din Transilvania. Beneficiile principale, după realizarea obiectivului, ar fi punerea pe harta turismului a orașului Seini prin crearea în județul nostru a unui nou punct important de atracție turistică.
De asemenea, elevii, turiștii, și nu numai, ar avea o bună sursă de documentare despre poporul evreiesc, dar și despre alte etnii din Seini, cu care aceștia au conviețuit în mod pașnic și în deplină armonie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.