„Be you – cucereşte Ignişul” şi-a desemnat câştigătorii

0
46

Gold Stars Baia Mare a organizat, în perioada 12-13 septembrie, cea de-a V-a ediție a concursului de triatlon și înot în ape deschise „Be you – Cucerește Ignișul!”. La start s-au aliniat sportivi amatori, dar și de performanță, iubitori ai sportului din Cluj, Mureș, Bihor și Maramureș. În acest an, silvicultorii maramureșeni și-au adus contribuţia la stabilirea traseelor pentru bicicletă și alergare, iar traseul pentru înot a fost balizat corespunzător, astfel încât organizatorii să respecte punctele stipulate în acordul încheiat între Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș și Clubul Gold Stars Baia Mare.
Sportivii au trecut peste toate barierele și au reușit să se autodepășească mai ales că unii dintre ei au fost la prima competiție de acest gen. Toți au apreciat frumusețea Ignișului. Triatlonul a cuprins 1,5 m înot în Barajul Firiza, 25 m bicicletă pe traseul Valea Romană – Vârful Igniș, iar traseul de alergare, 6 km pe culmile Vârfului Igniș.
Cursa a fost câștigată la individual masculin de către Cipri Filip, 2 ore, 41 de minute și 26 de secunde, urmat de Vaum Waldemar, 2.41.48, iar locul III Tudor Cozmuța – 3.06.11.
La feminin individual locul I a fost câștigat de sportiva Linda Trif – 3.42.33, iar locul II de Adela Chiș – 3.44.28.
La open ștafete locul I a revenit echipei formate din Ionuț Todoran, Alexandru Cătană și Alexandru Zeleznik, locul II – David Brindău, Csaba Vezsenyi și Claudiu Mihai Groza, iar locul III – Delia Ana Kovacs, Radu Tudor și Petre Mitru.
În competiția de înot, care a cuprins două curse, 1,5 km și 5 km, înotătorii au fost însoțiți în permanență de un echipaj cu barcă asigurat de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. De asemenea, la mal asistența medicală a fost asigurată de Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș.
În proba de 5 km feminin cursa a fost câștigată de Leona Popa, iar la masculin de Ionuț Todoran, locul II – Ștefan Ioan Gherghel, locul III – Vaum Waldemar.
În proba de 1,5 km feminin clasamentul a fost următorul: locul I – Leona Popa, locul II – Denisa Vlad, locul III – Delia Ana Kovacs, iar la masculin: locul I – Tudor Cozmuța, locul II – Liviu Bursuc, iar locul III – Stoica Octavian Sorin.
Printre concurenții probei de 1,5 km s-au aliniat la start și copiii Hitter Norbert – locul I, Andrei Gherghel – locul II și Lorand Hitter – locul III. Nefiind înotători de performanță, în cursă au intrat și gemenii Alex și Andrei Kovacs. Informaţii furnizate de Delia Ana Kovacs.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.