Campionatul Mondial de Tineret a fost amânat

0
41

Federația Internațională de Handbal a decis amânarea Campionatului Mondial de Handbal Feminin pentru Tineret. Acesta va avea loc în anul 2021, data exactă fiind stabilită ulterior.
IHF: „În urma unei analize a restricțiilor de călătorie în curs și a măsurilor de siguranță legate de pandemia de COVID-19, precum și în urma unui sondaj al echipelor calificate în privința dorinței lor de a participa și probabilitatea de a participa la acest Campionat, IHF a decis să amâne Campionatul Mondial de Hand­bal Feminin pentru Tineret din România pentru anul 2021”.
„A existat o strânsă comunicare între Federația Română de Hand­bal și Federația Internațională de Handbal, ultima oară am vorbit cu domnul președinte Moustafa, am făcut un schimb de idei în legătură cu realitatea din România și realitatea la nivel mondial. Comitetul executiv al IHF a hotărât că nu este momentul propice pentru a avea un Campionat Mondial cu 24 echipe în momentul respectiv. Discuția a fost un pic mai amplă, ideea finală este că ne dorim ca acest Campionat Mondial să se țină și sperăm să întrunim condițiile de a-l organiza în siguranță cât mai curând. Pentru acest lucru noi am început deja să facem cele necesare, în sensul de înștiințare a Ministerului Tineretului și Sportului apropo de amânarea acestui Campionat Mondial și am redepus cererea de susținere a Guvernului României pentru acest eveniment”, a declarat Alexandru Dedu, președinte FRH, după ce IHF a comunicat decizia de amânare.
Jucătoarele eligibile să joace la acest eveniment programat inițial pentru 2020 vor fi eligibile să evolueze și în 2021.
Trei dintre jucătoarele de la CS Minaur Baia Mare au fost convocate la lotul național de tineret și s-au pregătit până în 4 octombrie sub comanda antrenorilor Dragoș Dobrescu și Valeriu Costea – centrul Andreea Popa, extrema stângă Eva Kerekes și portarul Cristina Ciaușescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.