Adrian Petrea militează la revenirea sistemului cu etape normale

0
42

După cum bine se știe, Federația Română de Handbal a decis ca atât în campionatul primei ligi masculine, cât și feminine, etapele să se deruleze sub formă de turneu, și nu etape normale, totul din cauza pandemiei de Covid-19.
Chiar și în acest context există multe cazuri la echipele implicate în cele două competiții, drept dovadă unele dintre ele neputându-se prezenta la turneul 2 din Liga Zimbrilor, situație în care au pierdut jocurile cu 0-10, la fel și în Liga Florilor, sezon care a debutat ieri la Ploiești. Adrian Petrea, tehnicianul secției masculine de handbal a CS Minaur Baia Mare, consideră că ar trebui să se revină la sistemul cu etape normale, oferind argumente logice în ceea ce privește această revenire, după cum a declarat la finalul turneului 2 pentru handbalmania.ro.
„Pot spune cu certitudine că turneul de la Sfântu Gheorghe a fost unul solicitant pentru toată lumea, din punct de vedere fizic și psihic. S-a văzut clar că au apărut situații neașteptate, cu echipe dezavantajate din cauza suspiciunilor sau infectărilor cu coronavirus, cu multe meciuri pierdute la masa verde. Nu este o situație dorită de nimeni, dar au fost meciuri la foc automat, foarte solicitante, iar acest lucru s-a văzut în jocul tuturor echipelor. Au fost răsturnări de situație, dinamica jocului nu a fost ca într-un joc normal de campionat, unde aveai timp să pregătești meciurile, să studiezi adversarul. În ce mă privește, îmi mențin părerea că cea mai bună soluție este revenirea la un sistem competițional cu etape normale și sperăm foarte mult ca acest lucru să se întâmple, pentru că în alt fel ai timp să pregătești un meci și să pregătești jucătorii, decât să te duci la un astfel de turneu de 6 meciuri. În ce privește parcursul echipei mele la acest turneu, acesta a fost unul oscilant. Cu mai bine de o săptămână înainte de turneu, am avut un lot restrâns la antrenamente, din cauza accidentărilor și a infectărilor cu coronavirus, iar procesul de pregătire a avut de suferit și asta s-a văzut în jocul nostru. Am încercat, în primele jocuri, să ne conservăm capacitatea fizică, în meciul cu Constanța am arătat o altă atitudine, pe care nu am arătat-o din păcate și în ultimul meci al turneului, cu Dunărea Călărași, când am suferit o înfrângere severă”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.