În Maramureș, fără spectacole și concerte! Noi decizii pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei

0
65

Pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei de COVID-19, având în vedere situația epidemiologică și creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate infectate, sunt interzise, pe o perioadă de 14 zile, desfășurarea de spectacole / concerte publice sau private în spații deschise și închise pe raza județului Maramureș.

Sâmbătă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a luat mai multe decizii pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei.

• având în vedere rata incidenței calculată în ultimele 14 zile, de către Direcția de Sănătate Publică, valabilă în data de 17 octombrie, pe raza UAT-urilor Boiu Mare, Petrova, Vișeu de Jos, Ardusat și Recea este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
• în UAT-urile Boiu Mare, Petrova, Vișeu de Jos, Ardusat și Recea toate unitățile de învățământ își suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, iar cursurile se vor desfășura exclusiv online (în scenariul 3).
• pe raza UAT-urilor Petrova, Boiu Mare, Vișeu de Jos, Ardusat și Recea se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, respectiv activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.
Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective (în sistem take-away, catering).
• pe raza UAT-urilor Petrova, Boiu Mare, Vișeu de Jos, Ardusat și Recea se interzice activitatea în domeniul jocurilor de noroc.
• în UAT-urile Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Vișeu de Sus, Vadu Izei, Groși, Cicârlău, Coltău, Gârdani, Sarasău, Bocicoiu Mare, Oarța de Jos, Asuaju de Sus, Șieu, Mireșu Mare și Moisei activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6-23.
• pe raza UAT-urilor Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Vișeu de Sus, Vadu Izei, Groși, Cicârlău, Coltău, Gârdani, Sarasău, Bocicoiu Mare, Oarța de Jos, Asuaju de Sus, Șieu, Mireșu Mare și Moisei este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețe, târguri, zone de așteptare (stații de autobuz, peroane etc.) faleze, zone în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.
• activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6-23, în unitățile administrativ-teritoriale Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Vișeu de Sus, Vadu Izei, Groși, Cicârlău, Coltău, Gârdani, Sarasău, Bocicoiu Mare, Oarța de Jos, Asuaju de Sus, Șieu, Mireșu Mare și Moisei.
• activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în UAT-urile Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Vișeu de Sus, Vadu Izei, Groși, Cicârlău, Coltău, Gârdani, Sarasău, Bocicoiu Mare, Oarța de Jos, Asuaju de Sus, Șieu, Mireșu Mare și Moisei.
• în UAT-urile Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Vișeu de Sus, Vadu Izei, Groși, Cicârlău, Coltău, Gârdani, Sarasău, Bocicoiu Mare, Oarța de Jos, Asuaju de Sus, Șieu, Mireșu Mare și Moisei sunt interzise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in.
• în UAT Ocna Șugatag activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă în intervalul orar 6-23, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.
• activitatea cu publicul în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în UAT Ocna Șugatag.
• în UAT Ocna Șugatag, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.