Târnosirea bisericii din Parohia Vișeu de Jos I

0
93

Duminică, 18 octombrie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a binecuvântat, din încredințarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, noua capelă de cimitir, a târnosit biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Parohia Vișeu de Jos I, Protopopiatul Vișeu, a sfințit Altarul de vară, după care a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Mihai Chira, protopopul Vișeului, Pr. Gavrilă Hodja, parohul credincioșilor din Parohia Vișeu de Jos I, Pr. Iustin Șanta din Parohia Vișeu de Jos II, Pr. Grigore Andreica, proin-protopop al Vișeului, Pr. Dumitru Iuga din Parohia Săcel, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, secretar eparhial, Diac. Radu Anton de la Catedrala istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare, precum și alți părinți slujitori din parohiile învecinate.
Între credincioșii prezenți la acest eveniment a fost și Gavrilă Șimon, primarul comunei Vișeu de Jos, care, la final, a fost distins cu Diploma Omagială a Anului 2020 „al pastorației părinților și copiilor” pentru sprijinul financiar, alături de Consiliul Local, în lucrările care s-au săvârșit din punct de vedere edilitar-gospodăresc în cadrul acestei parohii.
Și părintele Gavrilă Hodja a fost distins cu Medalia Omagială „Preot Nicolae Gherman”, iar mai multor persoane, care au fost implicate în buna desfășurare a acestui eveniment, le-au fost conferite Diplome Omagiale ale Anului 2020.
La final, părintele paroh a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul credincioșilor și i-a dăruit o icoană cu chipul Maicii Domnului.
Arhid. Adrian Dobreanu, responsabil Comunicații Media-online

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.