România în carantină parțială

0
81

• Restricții valabile de AZI, 9 noiembrie, timp de 30 de zile •

– circulatia pe timp de noapte este interzisă între orele 23 și 5 –

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a prezentat restricțiile care intră în vigoare în toată, începând de AZI, 9 noiembrie, în conformitate cu Hotărârea nr 52/5.11.2020.
Iată cele mai importante măsuri:
• masca devine obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile
• circulația persoanelor este restricționată pe timp de noapte, între orele 23 și 5 dimineața; în acest interval orar, oamenii se pot deplasa în afara locuințelor doar cu motive bine întemeiate, în baza unei declarații pe propria răspundere:
– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi
– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță și achiziționarea de medicamente
– deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei
– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie
• elevii vor învăța online
• toți angajații, atât din mediul public, cât și privat, vor lucra în regim de telemuncă, acolo unde acest lucru este posibil, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 2 ore.
• magazinele care nu sunt de strictă necesitate vor funcționa doar în intervalul orar 5-21
– excepție fac operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, farmacii, benzinării
• se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târguri, bâlciuri, piețe mixte și volante, talciocuri și altele asemenea
– se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.


În Maramureș
49 cazuri noi de infectare, în ultimele 24 de ore

În județul nostru au fost confirmate 5.737 cazuri de persoane infectate, din care 49 nou infectate. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 7 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Coeficientul infectării, cumulat la 14 zile, raportat la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș, este de 3,74% pe județ.

În Vișeu de Jos
S-a prelungit carantina cu 14 zile

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Dr. Raed Arafat, a emis ordinul pentru prelungirea măsurii de carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 8 noiembrie, pentru localitatea Vișeu de Jos.
Medicii vetrerinari
și-au suspendat activitatea
Președintele CMV Maramureș, dr. Corneliu TALOȘ, informează că, în urma deciziei Consiliului Național al Colegiului Medicilor Veterinari din România, de vineri, 6 noiembrie, s-a decis suspendarea activității medicilor veterinari contractanți ai programului național sanitar-veterinar, de apărarea sănătății animalelor și a sănătății omului, a identificării animalelor și de protecția mediului, pentru o perioadă nedeterminată.
Această decizie extremă a fost luată din cauza nerespectării legii 236/ 2019 și a OUG117/2020, prin care medicii veterinari trebuiau să primească pe fiecare cabinet medical contractant suma de 10.000 lei/lună, începând cu luna august a.c., în condițiile în care ministerul finanțelor a asigurat ANSVSA-ului bugetarea pentru 3 luni.
De asemenea, ANSVSA a introdus în modulul de inspecții ale animalelor din exploatațiile, gospodăriile nonprofesionale termeni și obligații necontractate, atribuții complementare, care exced legea prin introducerea de acțiuni suplimentare în condițiile de tarifare din anul 2013.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.