Baia Mare ar putea deveni Capitală Europeană a Tineretului 2023

0
35

Astăzi, 16 noiembrie, de la ora 16, echipa formată din Bianca TĂTAR – în calitate de reprezentantă a tinerilor din oraș – și Cătălin CHERECHEȘ – primarul Municipiului Baia Mare – vor susține, în fața juriului european, candidatura municipiului Baia Mare în ultima etapă din competiția pentru titlul de „Capitală Europeană a Tineretului 2023”.

Din cauza contextului creat de pandemia de COVID-19, prezentarea va avea loc online.
În finala competiției au mai rămas doar Baia Mare și Lublin, din Polonia. Formatul stabilit de către organizatori constă în 20 de minute acordate echipei pentru prezentarea candidaturii și 20 de minute dedicate întrebărilor din partea juriului.
Rezultatul final se va afla în 25 noiembrie, ora 19, într-o ceremonie oficială transmisă online.
Conceptul candidaturii municipiului Baia Mare este dezvoltat sub egida denumirii PLAY. Scopul PLAY este acela de a construi o scenă în care tinerii pot descoperi, învăța și funcționa la potențialul lor maxim, co-creându-și orașul, munca, viața și viitorul.
Programul gândit pentru Baia Mare este construit în jurul a șase piloni cheie: City (Orașul), Work (Munca), Life (Viața), Green (Verde), Safe (Siguranță) și Future (Viitorul), fiecare pilon având câte două inițiative cheie care abordează teme de interes pentru tineri prin proiecte specifice la nivel local, regional, național și european.
La crearea candidaturii a contribuit un grup de lucru extins alcătuit din tineri, lucrători de tineret și reprezentanți ai ONG-urilor de și pentru tineret din Baia Mare, având sprijin din partea Grupului PONT, coordonatorii candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru același titlu. Candidatura a fost înaintată către Forumul European al Tineretului de către Municipiul Baia Mare și Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș, care au coordonat și programul Baia Mare – Capitala Tineretului din România 2018-2019.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.