În Baia Mare și Sighetu Marmației • Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

0
39

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată la Casa de Tip Familial Dealul Florilor din municipiul Baia Mare, cu sprijinul voluntarilor Corpului European de Solidaritate, găzduiți de YMCA România.
Întâlnirea online a copiilor cu voluntarii YMCA a inclus jocuri de cunoaștere (împreună cu voluntarii, copiii s-au prezentat atât verbal, cât și printr-un desen), dar și jocuri de animare și coordonare. Copiii au împărtășit superputerile pe care ar dori să le aibă și au vizionat un material video despre drepturile copilului, după care au fost întrebați ce drepturi au identificat și ce alte drepturi cunosc ei.
Felicitări și mulțumiri voluntarilor Corpului European de Solidaritate găzduiți de YMCA România (Sini – Finlanda, Antonio si Marina – Spania, Margarida – Portugalia, însoțiți de coordonatorul de proiect Tudor) în proiectul Building Stronger Communities.
Conform parteneriatului încheiat între DGASPC Maramureș și Federația YMCA România, în casele de tip familial se vor desfășura săptămânal astfel de activități, fiecare întâlnire având tematică diferită, adaptată vârstei, intereselor și nevoilor copiilor.
Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată și în casele de tip familial din Sighetu Marmației. Astfel, la CTF Bradului și CTF Ștefan cel Mare, ziua a fost una distractivă, dar cu un mesaj serios. Irina Simion, psihopedagog, a organizat activități care să marcheze această sărbătoare, cu copiii din cele două locații.
La CTF Bradului Sighetu Marmației, doamnele Gabriela Rosuș și Talida Hotea, reprezentantele Hope and Homes for Children România, s-au alăturat copiilor pe parcursul activității prin intermediul aplicației ZOOM.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.