216 milioane euro pentru firmele românești

0
33

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 216 milioane euro, pentru sprijinirea IMM-urilor care au fost afectate de pandemia de coronavirus.
Schema a fost aprobata în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat și are ca scop sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii din România, să facă față deficitului de lichidități cu care se confruntă din cauza pandemiei de coronavirus și de a se asigura că dispun de canale de finanțare diversificate.
• În ceea ce privește garanțiile pentru produsele de factoring, garanția nu poate depăși 50% din produsele de factoring, iar produsul de factoring garantat are o perioadă de valabilitate inițială de 12 luni, care poate fi prelungită până la 48 de luni, dar fără nicio putere discreționară din partea autorității care acordă ajutorul.
• În ceea ce privește granturile directe, cuantumul maxim nu va depăși 100.000 euro de beneficiar, care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, 120.000 euro de beneficiar care desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii și 800.000 euro pentru cei din alte sectoare.
Numai produsele de factoring emise între 26 august 2020 și 30 iunie 2021 sunt eligibile în cadrul măsurii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.