Aparat mobil de radiografie pulmonară la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare

0
52

Un aparat de ultimă generație a fost pus în funcțiune la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Echipamentul RX mobil este necesar pentru investigarea pacienților suspecți sau confirmați cu SARS-CoV-2, fiind soluția optimă atât în secțiile ATI, cât și în cazul bolnavilor netransportabili, oferind imagini de o mare rezoluție și claritate necesare pentru stabilirea gravității infectării.
Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a subliniat că își dorește ca în scurt timp secția ATI din cadrul unității spitalicești să fie funcțională, având în vedere necesitatea acesteia în contextul pandemic.
Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, susține că, odată cu creșterea numărului de pacienți confirmați COVID-19, cazurile internate în regim de spitalizare continuă sunt complexe. Din nefericire, evoluția seniorilor cu afecțiuni neurologice, cardiace, oncologice cu exacerbări ale patologiilor de bază, dar și a pacienților cu insuficiență respiratorie acută, febrili, imobilizați la pat, este deseori nefavorabilă, fără a se putea interveni la timp.
Aparatul medical este un prim pas al procesului de dotare al compartimentului de ATI. Se va achiziționa de asemenea aparatura necesară în vederea acordării tratamentelor necesare pentru pacienții confirmați cu coronavirus, respectiv monitoare, aparate de ventilație mecanică, injectomate, pompe nutritive, sistem de intubație dificilă, videolaringoscop și alte echipamente necesare într-o secție de terapie intensivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.