Țigări, în valoare de 222.000 lei, confiscate la frontiera de nord

0
40

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 19.330 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 222.000 lei.
O parte din țigări, respectiv 6.230 pachete, precum și mai multe autoturisme folosite în activități de contrabandă au fost descoperite în urma monitorizării și efectuării unor percheziții la domiciliile a 5 ce­tățeni români implicați în activități de contrabandă.

Grupare infracțională, destructurată

În urma unor activități informativ-operative, desfășurate în perioada iulie-decembrie 2020, polițiștii de frontieră maramureșeni, cu cei din Vișeu de Sus, și polițiști din Bârsana, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, au derulat acțiuni specifice pentru documentarea activității infracționale a unei grupări infracționale ce desfășura activități ilicite în sfera contrabandei cu țigări.
În fapt, din actele administrate în cauză, au rezultat indicii privind existența și funcționarea unei grupări infracționale care acționa în mod constant pe raza județului Maramureș, în scopul introducerii ilegale de țigarete în România, care erau depozitate în diferite locații de pe raza localităților Bârsana și Breb.
În această perioadă, au fost confiscate aproximativ 4.000 pachete cu țigări de contrabandă și 3 autoturisme utilizate în activitatea infracțională.

Perchezițiile

În perioada 8-10 decembrie, s-au desfășurat 5 percheziții domiciliare la membrii grupării, în mai multe locații de pe raza localităților Bârsana și Breb, fiind duși la audieri 5 cetățeni români.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 2.235 pachete cu țigări, de diferite mărci, precum și un autoturism și alte mijloace probatorii.
În cauză, cele 5 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă și continuată.
Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz, față de cele 5 persoane fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.