­čĽ« Lec╚Ťii de ├«nv─â╚Ťat ­čĽ« Rom├ónia pitoreasc─â

0
131

Mul╚Ťi ani am citit revista Rom├ónia pitoreasc─â. Am avut ╚Öi am prieteni ╚Öi colegi, care au dus prin vreme aceast─â publica╚Ťie, ajuns─â la ceas aniversar.
Actualul s─âu redactor ╚Öef, colegul nostru de facultate, Mihai Ogrinji, rememoreaz─â drumul frumos al revistei. Care ├«╚Öi ├«ncepea o nou─â serie acum aproape 50 de ani. Era ianuarie 1972, c├ónd pornea la drum seria nou─â a publica╚Ťiei, care avea s─â devin─â cea mai longeviv─â tip─âritur─â din spa╚Ťiul turismului rom├ónesc…
Pornind de la ├«ndemnul scris pe coperta num─ârului 500, ap─ârut la ├«nceput de pandemie ╚Öi care ne ├«ndeamn─â s─â citim mai mult, dac─â nu putem s─â c─âl─âtorim, am r─âsfoit cu drag pagini scrise cu bucuria, dar ╚Öi cu m─âiestria redactorilor sau colaboratorilor. Din care r─âzbate ╚Öi triste╚Ťea c─â presa scris─â se confrunt─â cu multe greut─â╚Ťi, dar care se ├«nc─âp─â╚Ť├óneaz─â s─â nu… moar─â. A╚Öa cum ├«i c├ónt─â mul╚Ťi prohodul.
Cu asemenea greut─â╚Ťi s-a confruntat ╚Öi Rom├ónia pitoreasc─â, men╚Ťinut─â prin dragostea celor care au alc─âtuit-o ╚Öi o alc─âtuiesc. Continu├ónd, ├«n alt mod, ÔÇ×Rom├ónia pitoreasc─âÔÇŁ a lui Alexandru Vlahu╚Ť─â, citit─â cu pl─âcere ╚Öi aflat─â printre c─âr╚Ťile de lectur─â obligatorii pe vremea anilor mei de ╚Öcoal─â. Reportaje m─âiestrit alc─âtuite de Vlahu╚Ť─â, luate ca model de realizare chiar ╚Öi ast─âzi. Au fost multe edi╚Ťii ale acestei c─âr╚Ťi pentru care Vlahu╚Ť─â a primit Premiul Academiei.
La mul╚Ťi ani, Rom├ónia pitoreasc─â!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.