Cuvântul Episcopului Dumnezeu este cu noi!

0
60

România creștină și ortodoxă are o Biserică apostolică venerabilă, dar întinerită, dinamică și puternică care este slujită, apărată și iubită de 5.000 de călugări și călugărițe care viețuiesc în cele peste 500 de mănăstiri și schituri ca ofrande vii ale familiilor noastre creștine și ale neamului nostru, unde Liturghia este neîntreruptă, iar Psaltirea și rugăciunea împletită cu munca este neîncetată. Ele sunt, pentru Poporul Român, rugul care arde și nu se mistuie, iar candelele lor nu s-au stins de 2000 de ani, luminând calea Neamului Românesc.
Se roagă pentru izbăvirea neamului nostru peste 15.000 de slujitori ai lui Hristos, care slujesc la cele peste 15.000 de sfinte și dumnezeiești biserici și altare ale Poporului Român cel dreptcredincios, popor a cărui inimă, atât în Țară, cât și în afara ei, bate în ritmul clopotelor care trimit către cer glas și strigăt de ajutor de la Dumnezeul Părinților noștri.
Să fim încredințați că toate aceste rugăciuni pe care le înalță episcopii, clerul de mir și cel monahal, împreună cu poporul lui Dumnezeu din Pământul Sfânt al României, au ajuns, ajung și vor ajunge la Tronul lui Dumnezeu, Care va ocroti România și poporul Său, Europa și lumea întreagă, ca să ne izbăvească de pandemia care a cuprins lumea și de pericolul care se ridică la orizont: comunismul globalist – la fel cum ne-a izbăvit în 1989, prin jertfa tinerilor creștini din țara noastră, care s-au rugat lui Dumnezeu, rostind rugăciunea Tatăl nostru, iar Dumnezeu i-a ascultat și ne-a eliberat de cel mai cumplit coșmar și cea mai neagră perioadă din istoria poporului român, cei 45 de ani de comunism.
Comunismul acela a debutat cu falsificarea dorinței de democrație a poporului român, înscăunarea dictaturii, suprimarea tuturor elitelor românești culturale, politice și religioase și instaurarea unui regim totalitar și ateu, de inspirație stalinistă care, însă, nu a putut îngenunchea poporul român pentru că este profund creștin și a rezistat prin cultură creștină și credință străbună.
Să-L rugăm pe Atotputernicul Dumnezeu să nu se supere pe noi și să ne ierte pentru rătăcirea unor fii ai neamului care astăzi batjocoresc Biserica – „Mama spirituală a poporului român” (Mihai Eminescu), lovind-o în toate felurile și aruncând în ea cu pietre, socotind-o și numind-o înapoiată și medievală, deși este singura Mamă adevărată pe care o avem și a cărei inimă bate doar pentru Dumnezeu și fiii Săi.
Biserica, ca orice mamă, iartă, plânge și se roagă neîncetat pentru întoarcerea fiilor ei acasă, în familie, la părinți, la strămoși, la crucile care străjuiesc mormintele și monumentele eroilor și părinților noștri, care au dus o viață dură, plină de sacrificii, lipsuri, umilințe și lipsiți de drepturi și libertăți. Se roagă fără odihnă ca fiii ei să revină la frumusețea, la moralitatea, la credința, la normalitatea și cumințenia neamului nostru dintotdeauna.
Acesta este rolul și rostul Bisericii, cea care a fost și rămâne ultima redută și singura salvare din marea învolburare a acestei lumi, ce iși pierde frumusețea și normalitatea pe zi ce trece.
Deci, „NU VĂ TEMEȚI”!
Dumnezeu va face din nou dreptate neamului nostru, răspunzând la răbdarea și stăruința în rugăciune și ne va arăta din nou lucrarea Sa minunată, nouă și umanită­ții întregi, izbăvindu-ne de forțele întunecate ale răului, pentru rugăciunile celor 2 miliarde și 300 de milioane de creștini de pe Terra, care cred în Hristos și I se închină, Îl iubesc și se roagă Lui cu credință și nădejde în mila, izbăvirea și ajutorul Său.
Dumnezeu să binecuvinteze România creștină – „Țara lui Dumnezeu” și „Grădina Maicii Domnului”, Poporul Român cel dreptcredincios, toate neamurile pământului și lumea întreagă, redându-i din nou lumina și frumusețea aceea despre care Dostoievski spune: „Frumusețea va salva (mântui) lumea!”
Așa să ne ajute Dumnezeu! Amin!

† IUSTIN
Episcopul Maramureșului și Sătmarului

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.