Drept la replică: La Mireșu Mare, prejudiciu ZERO și la final de an 2019

0
784

În virtutea dreptului la replică și pentru corecta informare a cititorilor, vă rog să publicați prezentul drept la replică pentru rectificarea și completarea informațiilor prezentate în materialul „Raportul Camerei de Conturi Maramureș”, publicat în edițiile din 15 și 16 martie 2021.
Informațiile din acest material provin din raportul Camerei de Conturi Maramureș ce viza activitatea din 2019, dar textul ajunge și la oameni care nu sunt familiarizați cu procedurile sau modul de lucru al acestei instituții. De aceea, autorul trebuia să precizeze de la bun început că amintitul raport prezintă fotografii ale realității de la momentul controlului și nu realitatea de la final de an. Că abaterile – constatate în principal cu rol de prevenție, nu de sancționare – au fost îndreptate într-o proporție covârșitoare, că nu au existat cazuri penale sau sanc­țiuni. Și să sublinieze că acele abateri sunt în mod cert valabile doar pentru data constatării, nu și la data publicării textului sau a parcurgerii lui.
La nivelul comunei noastre au fost mulți localnici care n-au înțeles că în Mireșu Mare e vorba de un prejudiciu recuperat, și nu de un furt.
La percepția – eronată – de furt au mai contribuit și ina­bilitățile de transpunere/interpretare a unor informații dintr-un document oficial într-un limbaj accesibil.
Astfel apar inexactități aberante pentru momentul publicării primei părți a articolului, așa cum este „Mireșu Mare: 1.259.000 lei (cel mai mare prejudiciu din județ)”. Corectă și conformă cu realitatea de la data publicării articolului ar fi fost exprimarea „Mireșu Mare; 1.259.000 lei (cel mai mare prejudiciu recuperat din județ)”.
Asta pentru că întreg prejudiciul a fost recuperat, lucru pe care îl putem demonstra cu documente, pe care le pun la dispoziție.
M-am referit la câteva din „inabilitățile” din materialul la care am făcut referire, care conturează atingerea adusă pe nedrept imaginii comunei, instituției primăriei și imaginii mele de primar.
Ioan MĂTIEȘ, primarul comunei Mireșu Mare

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.