În Sighetu Marmației • Peste un milion de lei, colectat din taxa de salubrizare

0
212

Până la finele lunii martie sighetenii trebuiau să depună la primărie declarația de impunere necesară calculului taxei de salubrizare.
Până în data de 27 martie au făcut acest lucru 10.404 contribuabili, persoanele declarate în aceste documente ca plătitoare de taxe fiind puțin peste 15.000. Insuficient însă pentru a se acoperi în totalitate costurile cu salubrizarea.
Există însă și o categorie de populație scutită de la plată, pe baza documentelor justificative (peste 600 de persoane). Încasările la bugetul local din plățile efectuate până acum au fost de 1.209.824 lei. „Numărul de persoane declarate a crescut față de evidența pe care o avea firma Herodot prin contractele încheiate cu persoanele fizice de pe raza municipiului. Bineînțeles că așteptăm ca și celelalte persoane plătitoare de taxe și impozite de pe raza noastră administrativă, care încă nu au depus declarația, să o facă. Vreau să menționez că această sumă colectată ca taxă de salubrizare nu ajunge integral la societatea Herodot. Există un contract între firmă și Primăria Municipiului Sighet, valabil până în 2025, prin care societatea de salubrizare trebuie să justifice întreaga cantitate de deșeuri colectată și pe care o transportă la Oradea” – a precizat primarul Vasile Moldovan.
Dintr-un calcul, făcut înainte de a se trece la încasarea taxei de către primărie, a reieșit că ar fi necesar să existe minimum 23.000 de plătitori la prețul actual, de 14 lei/persoană/lună, astfel încât să fie acoperite în totalitate costurile cu salubrizarea pe un an de zile, inclusiv transportul deșeurilor la Oradea, luându-se în considerare cantitățile de deșeuri colectate anul trecut. Dacă totuși se va ajunge la acest prag minim de plătitori, abia atunci se va putea vorbi și despre scăderea tarifului actual plătit de populație.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.