Amenzi contravenționale de peste 65.000 lei și bunuri alimentare confiscate

0
18

Polițiști din cadrul structurilor de Ordine Publică și investigarea criminalității economice, sprijiniți de consilieri superiori din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și medici din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniile silvic, piscicol și al contrabandei cu tutun.
Activitățile au vizat modul în care se respectă normele referitoare la transportul materialelor lemnoase, al peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit, ori produse din pește, și pentru depistarea, sanc­ționarea și cercetarea actelor de trafic, depozitare, deținere și comercializare ilicită a țigaretelor, de proveniență Ucraina.
Polițiștii au efectuat 100 de controale la operatori economici și persoane fizice și au verificat 233 vehicule, din care 15 transportau materiale lemnoase.
În cadrul acestor verificări au fost constatate 7 infracțiuni – conform Legii nr. 46 și Legii nr. 86 – și 59 de contravenții, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de peste 65.000 lei.
Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea mai multor bunuri alimentare, 2.820 țigări – în valoare de peste 1.600 lei, și suma de 2.150 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.