ATP Trucks Automobile lansează ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc

0
126

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, anunță lansarea pe piață a autobuzului electric ATP Bus e-UpCity. Produsul ATP Bus face parte dintr-o nouă etapă a investiției demarată în urmă cu 4 ani, în valoare de peste 25 milioane euro.

Cu o activitate de peste 25 de ani în domeniul auto, ATP Group și-a dezvoltat, începând cu 2019, segmentul producție auto. Astfel a luat naștere o noua marcă auto: ATP Trucks, prin care, până în prezent, s-au asamblat basculanta și betoniera Truston, 100% în Baia Mare. La acest portofoliu se adaugă acum ATP Bus cu e-UpCity.
“Demersul nostru, ca producători, de a viza și produsele cu tehnologie electrică, este așezat în contextul actual. Este proiectul nostru de creștere continuă într-o eră a globalizării, dar și dorința de a mișca lucrurile într-o direcție pozitivă la noi în țară. Produsul ATP Bus face parte dintr-o nouă etapă a investiției demarată în urmă cu 4 ani, în valoare de peste 25 milioane euro și evident nu se oprește aici. Următorii pași vor fi în sensul extinderii infrastructurii necesară asamblării produselor ATP Trucks, aici, în Baia Mare. În data de 1 Mai, autobuzul nostru a ieșit în primele probe de drum” – declară Mircea CIRȚ, fondatorul ATP Group.
Întreaga arhitectură a proiectului ATP Bus a furnizat un autobuz electric modern, adaptat cerințelor locale, cu profil ECO (ECOlogic & ECOnomic), cu omologare europeană. e-UpCity 100% electric răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi și poluante, dar și solicitărilor de optimizare a costurilor. Este o soluție alternativă și competitivă în procesul de modernizare a transportului public urban.
Primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. În varianta de configurație specială, omologarea îi permite 95 de locuri. Are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL – gigantul bateriilor EV și furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto. Cu referire la axe, se poate menționa producătorul german ZF Friedrichshafen AG, consacrat pe piața de profil, respectiv pe cei de la DANA GK Drive System. Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO, iar sistemul de direcție este marca BOSCH/ZF.
“Încă o dată am demonstrat că ne ținem de cuvânt atunci când noi, ATP Group, facem promisiuni. Despre un autobuz propriu, prima dată vă vorbeam în august 2019 chiar dacă atunci subiectul de mare interes era lansarea de camioane. Proiectele mari nu se realizează peste noapte. Noi am decis și am ales furnizorii pentru componentele produsului nostru, iar specificația acestuia a fost gândită de echipa noastră astfel încât să respecte legislația și să obțină omologarea europeană. Intenționăm să deschidem oficial sesiunile de prezentare pentru entitățile real interesate de produsul nostru și să trecem astfel în etapa superioară a proiectului, să fim parte în procesul de modernizare a transportului public urban” – a mai declarat Mircea CIRȚ, fondatorul ATP Group.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.