Trei tineri voluntari internaționali au creat o hartă inedită a municipiului Baia Mare

0
105

Micki (21 ani, Suedia), Marta (23 ani, Germania) și Moritz (19 ani, Germania) sunt cei trei voluntari internaționali care, timp de șase luni, se află în Baia Mare pentru activitățile proiectului „disAble2Act” al Asociației „Team for Youth”. În cadrul acestuia, tinerii voluntari au creat o inedită hartă a municipiului Baia Mare care să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități.

Reporter: Ce presupune, mai exact, această hartă?
Micki, Marta, Moritz: Prin crearea hărții de accesibilitate am dorit să arătăm clar, pe hârtie, ce clădiri, parcuri și străzi sunt accesibile față de cele inaccesibile, pentru a arăta atât ceea ce este posibil de folosit, cât și ceea ce are nevoie de îmbunătățiri. Am creat harta cu mymaps.org, care este un instrument care permite să vă creați propria dvs. hartă, utilizând Google Maps ca template de bază. Harta se poate accesa cu ajutorul unui link de pe orice device. Harta este doar parțial completată, fiind încă în stadiul de pregătire.

R.: Ce alte activități au mai fost bifate până acum în cadrul proiectului?
Micki, Marta, Moritz: Pe lângă lucrul la această hartă a accesibilității, am planificat activități pentru Centrul Esperando și am creat disABLE2HaveFun, un eveniment săptămânal de petrecere a timpului liber și socializare pentru persoane cu dizabilități fizice din Baia Mare. Am contactat influenceri cu dizabilități fizice pentru a inspira persoanele cu dizabilități. Alături de aceștia am creat videouri și scurte reprezentări grafice. Unul din obiectivele proiectului este conștientizarea asupra dificultăților cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din Baia Mare.

R.: Care a fost motivația pentru care ați ales acest proiect?
Micki, Marta, Moritz: Am venit aici pentru a ieși din zona noastră de confort și a experimenta o țară și o cultură nouă, pentru a cunoaște oameni și a învăța să vedem lucrurile dintr-o perspectivă nouă. Ne dorim să obținem cunoștințe reale cu privire la lucrul cu persoanele cu dizabilități, în special tineri, care poate fi învățat doar lucrând efectiv cu problemele și cu oamenii și încercând să vedem lucrurile prin ochii lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.