Artistul care „frământă aur” a revenit cu o amplă expoziție în Baia Mare

0
40

Artistul francez Vincent Claude Van-Waeyenberghe a revenit în Baia Mare cu o amplă expoziție de 74 de tablouri modelate în cupru, aur și argint. Van-Waeyenberghe a fost numit și artistul care „frământă aur” sau artistul care a inovat „nobiloplastia”, datorită metalelor nobile, aur și argint, în care a desă­vârșit portrete și teme biblice din Vechiul Testament. Expoziția va fi deschisă pentru public la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” din Baia Mare până în data de 30 septembrie 2021.
„Acesta este glasul lucrărilor care vin în întâmpinarea sufletelor dumneavoastră. Arta este o dimensiune specială a omenirii, în măsura în care comunitățile sunt în stare să o aprecieze… Aici există numai chemarea artei. Provocarea de azi este un punct dintr-un calendar de devenire pe care maestrul Vincent Claude van Waeyenberghe îl are pe dimensiunea de relație dintre sinele și personalitatea sa și comunitatea noastră. Artistul Van Waeyenberghe este un exemplu de destin spectaculos, de ceea ce înseamnă combinatorică lingvistică, socială, etnică și confesională”, a declarat directorul Bibliotecii Județene “Petre Dulfu” din Baia Mare, Teodor Ardelean.
Profesorul de muzică Ioan Săcălean a apreciat talentul artistic al creatorului, iar prof. Delia Muntean a subliniat entuziasmul și bucuria cu care elevii s-au apropiat de lucrările expuse.
La întâlnirea cu artistul au venit: elevii clasei a XI-a de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, coordonați de prof. dr. Delia Muntean, bibliotecari, scriitori, artiști plastici, și oameni de cultură din urbe, care au admirat frumoasele lucrări expuse în holul mare al bibliotecii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.