CSM Ştiinţa Baia Mare – campioana României!

0
150

CSM Știința Baia Mare – CSA Steaua București 11-3 (11-3)
Istoria ultimelor două sezoane s-a repetat pentru CSM Știința Baia Mare, care a cucerit un nou titlu național, al treilea consecutiv și al optulea în istoria clubului, gruparea de pe Arena Zimbrilor fiind lideră la acest capitol în provincie.
Finala cu Steaua, derulată pe o ploaie mocănească pe noua arenă ”Arcul de Triumf”, a fost pregătită de Eugen Apjok și colaboratorii săi minuțios, zimbrii dominându-și adversarul excelent din punct de vedere tactic. Din această perspectivă a rezultat o finală cu puține puncte, doar 14 în total, adjudecată fără mari emoții de CSM Știința cu scorul de 11-3, rezultat consemnat și după prima repriză.
Experiența și gestionarea unor meciuri de asemenea anvergură, cum a fost și această finală, au fost principalele arme ale băimărenilor, puse în practică și în bătălia cu Steaua, adversar anihilat perfect la toate capitolele. Ne așteptam la o finală palpitantă, mult mai echilibrată și cu o replică îndrăzneață a steliștilor, însă CSM Știința Baia Mare nu a avut emoții în a cuceri titlul cu numărul 8. Meritat, fără doar și poate, vechea și actuala campioană fiind cea mai consecventă echipă a Superligii în sezonul peste care tocmai s-a tras cortina, chiar dacă Steaua a fost vioara întâi la finalul sezonului regulat.
Un rol important în desemnarea campioanei l-a avut și Hilarius Kisting, omul care a marcat toate punctele pentru CSM Știința, în consecință fiind desemnat MVP-ul partidei. Însă meritul este al tuturor jucătorilor, staffului tehnic, precum și al celui administrativ, toți aducându-și contribuţia la o nouă filă de istorie în rugby-ul maramureșean. Dominație care ne dorim să continue, CSM Știința Baia Mare fiind în acest moment echipa etalon în rugby-ul românesc.
Cele mai importante momente ale finalei: Min. 10, Maravunawasawasa – lovitură de pedeapsă de la 40 m ratată; Min. 11, Maravunawasawasa – lovitură de pedeapsă de la 36 m confirmată (0-3); Min. 13, Kisting – eseu ușor lateral dreapta (5-3); Min. 14, Kisting – transformare eseu ratată; Min. 23, Kisting – lovitură de pedeapsă de la 25 m (8-3); Min. 32, Kisting – lovitură de pedeapsă de la 40 m (11-3); Min. 39, Savin – cartonaș galben; Min. 39, Dugladze – cartonaș galben; Min. 68, Bucur – cartonaș galben.
• CSM Știința Baia Mare: Popoaia, Bucur, Tomane, Feliuai, Taliauli, Kisting, Bocăneț, Pristăviță, Cojocaru (că­pitan), Dugladze, Dardulidze, Iancu, Roșu, Alexe, Kalmakhelidze. Rezerve: Oancea, Dico, Baliash­vili, Grădinaru, Apostol, Tofa, Dănilă, Fakaosilea. Antrenori: Eugen Apjok și Paul Rusu.
• Steaua București: Hinckley, Chibuwe, Popa, Fonovai, Dumitru, Maravunawasawasa, Surugiu, Savin, Butnariu, Bădălicescu, Tweddle, Doroftei, Moyake, Strătilă, Vueti (căpitan). Rezerve: Bârdașu, Pîrvu, Bălan, Boboc, Pandichi, Boldor, Lama, Neagu. Antrenor: Dănuț Dumbravă.
• Arbitri: Cristian Șerban – Radu Petrescu, Alexandru Eugen Ionescu (toți București). Arbitru nr. 4: Vlad Iordăchescu (București). Arbitru video: Emanuel Gorodea (Iași). Observator/comisar citire: George Paul Bărgăunaș (București).
Finala mică a Superligii a revenit grupării Dinamo București, care a dispus de SCM Timișoara cu scorul de 16-11 (6-11).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.