Legea pentru compensarea facturilor: firmele și PFA-urile trebuie să depună o cerere la furnizori

0
29

Statul a hotărât ca, în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, să aplice o lege pentru compensarea facturilor și în cazul firmelor și PFA-urilor (Legea 259/2021).
Noul act normativ a modificat OUG 118/ 2021 care prevedea sprijin financiar la plata facturilor doar pentru consumatorii casnici. De acum, de compensarea facturilor vor beneficia și IMM-urile, microîndreprinderile, PFA-urile, ÎI, IF, organizațiile neguvernamentale, bisericile, spitalele publice și private, școlile publice și private, creșele și furnizorii publici și privați de servicii sociale.
Pentru obținerea compensării facturilor de la stat, un client casnic nu trebuie să facă nimic deosebit, doar să se încadreze în limitele de consum impuse. Compensarea va apărea direct pe factură.
În cazul celorlalte categorii de clienți finali, Legea 259/2021 prevede că trebuie să depună o cerere și o declarație pe proprie răspundere la furnizorii de energie electrică și/sau gaze naturale.
Schema de sprijin cuprinde următoarele măsuri pentru IMM-uri, cabinete medicale individuale și alte profesii liberale, indiferent de forma de organizare, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale:
• exceptarea, în cazul energiei electrice, de la plata contravalorii tarifelor reglementate, respectiv tariful de introducere/extragere din rețea, tariful de distribuție, tariful de servicii de sistem, tariful de transport, precum și de la plata certificatelor verzi, contribuției pentru cogenerare de înaltă eficiență și accizei
• exceptarea, în cazul gazelor naturale, de la plata contravalorii costului de transport, tarifului de distribuție și accizei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.