Proiectul Podului peste Tisa, depus pentru finanţare europeană

1
95

Podul peste Tisa în zona Tepliţa din Sighetu Marmaţiei ar putea fi construit cu fonduri europene. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a elaborat şi a depus aplicaţia pentru construcţia Podului peste Tisa în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.
Proiectul prevede: o construcţie nouă de drum: 1,2 km, 5 poduri de desecare, un pod, o intersecţie de sens giratoriu, un punct de frontieră + parcare.
“Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea accesibilităţii regiunii şi mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, prin fluidizarea traficului, decongestionarea traficului în zonele tranzitate. Se mai are în vedere reducerea costurilor de transport – prin realizarea acestui proiect, şoferii vor economisi timp şi energie şi îşi vor reduce cheltuielile cu combustibilul şi întreţinerea autovehiculelor”, se precizează în comunicatul CNAIR. De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de siguranţă al traficului şi înlesnirea cooperării inter-regionale. Valoarea totală a proiectului este de 154,212,613.86 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, 15% – contribuția proprie, restul reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Proiectul ar urma să fie finalizat în termen de 25 luni.

1 COMENTARIU

  1. Stimata Redactie,uitati-va in arhiva dumneavoastra cate variante de finantare au mai fost pentru acest pod si care au ramas doar in stadiul de deziderat.Speranta moare ultima,poate acum o sa fie.Ar fi un balon de oxigen pentru zona Sighetului care oricum de multe decenii a fost ocolita de investitii majore.Doamne ajuta.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.