Încep îndiguiri în Repedea și alte drumuri modernizate

2
1138

La Repedea, s-a câștigat finanțarea unui proiect vital pentru zonă, îndiguirea și decolmatarea râului Repedea în amonte de zona locuită.
Râul fusese responsabil, peste ani, de pagube majore, având caracter de torent și adunând afluenți și mai furioși cum e Vinderelul.
Cu licitația făcută, cu finanțare de 5 milioane euro, se vor face lucrări pe 4,3 kilometri, ce ar putea îndepărta riscul major de inun­dații în această comunitate.
La fel, spune primarul Ioan Miculaiciuc, din luna martie pot începe lucrări la o sală de sport nouă, dar și lucrări de modernizări pe 10 kilometri de străzi și drumuri, spre cătunele și locuințele de deal. Licitația este făcută. Și dacă anul trecut s-a lucrat la iluminat public spre toate cătunele, s-a ajuns până la montarea de lămpi cu panou fotovoltaic unde nu s-a putut merge cu rețea, spune viceprimarul Ștefan Grad, din această vară se va accesa un program de montare panouri fotovoltaice la instituțiile din comună, primărie, școli, dispensar și căminul cultural.

2 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.