4.930 pachete cu țigări de contrabandă, depistate de polițiști în Baia Sprie

0
12

Marți noaptea, în baza unor activități informativ-operative, polițiștii din Baia Sprie au ridicat în vederea confiscării aproximativ 5.000 pachete de țigarete, susceptibile că ar proveni din contrabandă.
În fapt, pe DN 18, polițiștii au observat un autoturism, care, la vederea echipajului de poliție a oprit brusc la o distanță de aproximativ 200 de metri, iar o persoană a părăsit autoturismul în cauză, deplasându-se spre centrul orașului.
După aproximativ 30 de minute, la același autoturism a venit o altă persoană care a pus în mișcare autoturismul, iar polițiștii au procedat la urmărirea acestuia folosind semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei. Pe strada George Coșbuc, la ieșirea din oraș, conducătorul auto a pierdut controlul direcției de deplasare, autoturismul a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un parapet metalic de pe marginea drumului.
Conducătorul auto a părăsit autoturismul și a sărit în albia râului Săsar, efectuându-se verificări în continuare în vederea identificării acestuia.
Polițiștii au efectuat controlul autoturismului, iar în portbagajul acestuia au identificat 4.930 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, susceptibile că ar proveni din contrabandă, în valoare de aproximativ 50.000 lei.
În continuare, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.

Dosar penal pentru administratorul unui service auto

Marți, 3 mai, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control pe linia respectării legislației privind regimul deșeurilor și ale protecției mediului la un atelier auto, situat pe strada Electrolizei, din Baia Mare.
Polițiștii au constatat că în perimetrul exterior se află depozitate necontrolat și necorespunzător diferite tipuri de deșeuri generate din activitatea desfășurată, respectiv anvelope uzate, deșeuri metalice, uleiuri uzate, filtre, filtre de ulei. Toate acestea, considerate deșeuri periculoase, se aflau abandonate pe sol, generând afectarea factorilor de mediu.
De asemenea, au fost identificate mai multe butoaie metalice în care erau depozitate uleiuri uzate, provenite din activitatea de service auto, în cantitate totală de aproximativ 1.150 litri.
De asemenea, administratorul punctului de lucru, un bărbat, de 42 de ani, din Baia Mare, nu a putut prezenta documente care să justifice încheierea unui contract cu o societate comercială care colectează, reciclează și neutralizează uleiurile uzate.
În urma neregulilor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de poluare, prin evacuarea în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri ori substanțe periculoase.
Cantitatea de 1.150 litri ulei uzat a fost indisponibilizată și lăsată în custodie administratorului până la clarificarea situației.

Vârstnică, tâlhărită în Baia Mare

Luni, 2 mai, la ora 18.25, polițiștii băimăreni au fost sesizați că o femeie, de 82 de ani, în timp ce se afla în fața unei societăți comerciale de pe strada Iuliu Maniu, a fost împinsă la pământ de către o persoană necunoscută, care apoi i-a smuls geanta și a fugit.
Geanta și portofelul, din care agresorul a sustras suma de 50 lei, a fost găsită pe strada Ștefan Lucian, și a fost restituită victimei.
Femeia, de 82 de ani, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
În continuare, se efectuează cercetări în vederea identificării persoanei bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

În Vișeu de Sus • Tânăr identificat după un furt

Polițiștii de investigații criminale din Vișeu de Sus au reușit identificarea unei persoane bănuite de comiterea unui furt calificat.
În fapt, în 24 aprilie, la ora 13.36, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat, de 51 de ani, din Vișeu de Sus, că pe strada 22 Decembrie s-a comis un furt.
Polițiștii au constatat că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție într-un magazin, de unde au sustras mai multe bunuri, valoarea prejudiciului reclamat fiind de 500 lei.
Persoana bănuită de comiterea faptei este un tânăr, de 19 ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate în totalitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.