Cercetători din Budapesta, în documentare la Vama Sighet

0
191

O delegație maghiară de la Institutul de Cercetări în Migrație din Budapesta a făcut zilele trecute o documentare în zona Sighetu Marmației unde s-a întâlnit atât cu reprezentanții din Blue Dot, cât și cu oficialii de la Frontiera Maramureș.
Cercetătorii Geza Dobo, Robert Gonczi și Varga Mark de la Migrációkutató Intézet vor prezenta datele strânse în timpul documentării de la Blue Dot Sighet în cadrul unei conferințe internaționale pe tema migrației, transmite ASSOC.
Blue Dot Sighet a fost primul din centrele de suport înființate la granița României cu Ucraina, ca răspuns la criza din țara vecină, pentru a furniza o plasă de siguranță copiilor refugiați și a asigura o continuitate de servicii pentru copii și femei, în special pentru cei mai vulnerabili.
Blue Dot Sighetu Marmației și modul de organizare a activităților din cadrul centrului de sprijin şi protecţie a copiilor şi a familiilor venite din Ucraina au devenit reprezentative din punct de vedere al gestionării crizei refugiaților. Interesul pentru proiectul dezvoltat sub patronajul UNICEF, în colaborare cu autoritățile județene și locale, instituții publice și ONG-uri din Maramureș, este mare la nivel internațional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.