Carte despre mântuire, lansată de preotul Dorel Michiș

0
144

S-a lansat cea de-a cincea carte a preotului Michiș Dorel, paroh al Bisericii Ortodoxe Române din Dănești, Protopopiatul Baia Mare, Mântuirea omului – vocație, făgă­du­ință și răsplată.
“De fiecare dată când isprăvesc o carte spun că e ultima, că e cea mai importantă, că este cartea vieții mele și că va fi de un real ajutor celui care se apleacă atent asupra celor gândite și așezate de mine, acolo, în slova tipărită. Este a cincea oară când spun același lucru… Această carte poate fi de un real interes pentru unii dar, totuși, mai puțin relevantă pentru alții, pentru că subiectul nu e unul confortabil, nici comod și nici ușor de acceptat, încurcând planurile multora, dar mai ales ale celor pentru care totul se rezumă la prezentul care se vrea trăit la maximă intensitate, fără niciun fel de opreliști, legi sau norme, fie ele umane sau divine, promovând autosuficiența și indiferentismul legat de tot ce poate însemna, «ziua de mâine» și noțiunea de «dincolo»“, a punctat preotul Dorel Michiș.
La lansarea de carte a fost prezent și PS Timotei Sătmăreanul.
Evenimentul a avut loc la biserica parohiei în prezența părinților din protopopiatul Baia Mare. Cartea, apărută cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin, a fost tipărită la Editura Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului și constituie teza de disertație a părintelui Dorel Michiș, sub îndrumarea științifică a pr. Adrian Gh. Paul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.