Pe urmele sfântului Ioan Maximovici

0
86

În cadrul vizitei în America, Preasfințitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Delegația însoțitoare au vizitat Catedrala „Sfânta Fecioară” din San Francisco care adăpostește Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Ioan Maximovici, considerat de către creștinii ortodocși de pretutindeni unul dintre cei mai mari sfinți al secolului XX.
În cadrul acestei vizite, Preasfințitul Iustin a avut o întâlnire de suflet cu Preasfințitul James de Sonara, Episcop-vicar al Mitropolitului de San Francisco, unde slujește sora Simona, sătmăreancă de origine, care se îngrijește de PS James. Vizita a continuat la casa unde a trăit Sfântul Ioan Maximovici: chilia unde se odihnea sfântul, cârja, veșmintele – care sunt considerate lucruri de mare preț. Sfântul Ioan Maximovici esre cunoscut ca “fǎcǎtorul de minuni al Shanghaiului, Europei Occidentale și Americii de Nord”.
În 2 iulie 1994, în America a avut loc canonizarea arhiepiscopului Ioan de San-Francisco, ierarh al Bisericii Ortodoxe Ruse din diaspora. De asemenea, în biserica în care se află Sfintele Moaște s-a convertit părintele Serafim Rose, fiind tuns în monahism în anul 1970, implicându-se cu toată râvna în viața ortodoxiei americane.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.