Două noi obiective turistice de vizitat în Borşa

0
190

Cu toate că oraşul Borşa este vizitat de turişti mai ales iarna, pentru pârtiile de schi, el nu trebuie să lipsească de pe lista cu atracţii turistice de vizitat nici în sezonul estival. Asta deoarece are noi obiective spectaculoase pentru iubitorii de natură.

„Chiar dacă zăpada se duce încet-încet de pe pârtii, turiştii care ajung la Borşa au ce vedea şi se pot bucura de două noi obiective turistice. Este vorba despre Lacul lui Ion, lacul de acumulare de la Pârtia olimpică de schi şi Zona belvedere către Căldarea Puzdrelor de pe Buza Dealului. Ambele obiective au fost puse în valoare, odată cu deschiderea pentru publicul larg a Telegondolei. Urcând cu instalaţia de transport pe cablu de la baza pârtiei până la staţia intermediară şi apoi pe jos, pe un traseu uşor de aproximativ 500 m, ajungi la Lacul lui Ion, unde apa verzuie şi priveliştea superbă spre Munţii Maramureşului îţi vor încânta ochii şi sufletul.
Dacă urci din nou în Telegondolă la staţia intermediară şi călătoreşti până sus, ajungi la 1.600 m altitudine, unde se dezvăluie un peisaj de vis: Căldarea Puzdrelor, încă înzăpezită, ce te lasă fără suflare! Şi coborârea este la fel de spectaculoasă, cu vedere spre centrul oraşului şi spre Complexul turistic. Ajuns la destinaţie, te poţi răsfăţa cu un send­viş delicios, muzică şi cafea de calitate la bistro-cafe. Toată excursia poate dura maximum o oră – dacă te grăbeşti – dar cu siguranţă ceea ce are Borşa de oferit te va ţine toată ziua pe munte”, a spus primarul Ion Sorin Timiş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.