Cimitirul Vesel din Săpânţa, inclus pe Drumul European al Cimitirelor Celebre și pe lista Monumentelor UNESCO

0
36

Aleşii maramureşeni şi-au dat acordul în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean pentru încheierea unui acord de parteneriat în vederea realizării Studiului de oportunitate privind propunerea de a include Cimitirul Vesel Săpânța în Ruta culturală “Drumul European al Cimitirelor Celebre și pe lista Monumentelor UNESCO”.
„Am început demersurile către Academia Română, filiala Cluj pentru a face un lucru ce ar fi trebuit făcut în urmă cu mulţi ani”, a punctat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Doru Lazăr.
Consilierii maramureşeni sunt de părere că odată inclus pe lista Monumentelor UNESCO, Cimitirul Vesel din Săpânţa va putea fi promovat mult mai bine, cu atât mai mult cu cât şi în statisticile de turism figurează în primele trei cimitire, cele mai frumoase din lume.
Cimitirul Vesel din Săpânța a fost înfiinţat în 1935 de Stan Ioan Pătraş, din 1960 în acest spaţiu fiind prezente sute de cruci viu colorate cu mesaje haioase despre cei care au părăsit viaţa pământească. Se poate spune că Cimitirul Vesel de la Săpânţa e un adevărat muzeu în aer liber, de natură unică și o atracție turistică. Continuatorul creaţiei lui Stan Ioan Pătraş este Dumitru Pop (Tincu), cel care a obţinut titlul de Tezaur Uman Viu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.