Muște printre alimente și legume cu mucegai în localuri

0
152

Nereguli majore au depistat comisarii de la Protecția Consumatorilor, care fac parte din Comandamentul Maramureș, constituit pe perioada vacanței. Verificările din primele 12 zile ale lunii iulie s-au lăsat cu amenzi în valoare de aproape 280.000 lei, cu alimente oprite de la comercializare, dar și cu sistarea activității la 5 operatori economici.
Comandamentul Maramureș a efectuat peste 40 de controale în magazinele și restaurantele din zonele turistice din Maramureș. Au fost controlați 45 de operatori economici care activează în zonele Săpânța, Sighetu Marmației și Valea Izei.
Echipele de control au aplicat 35 de amenzi contravenționale, însumând 279.000 lei şi 29 de avertismente. În plus, s-au dispus mai multe măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare și preparate în valoare de circa 4.000 lei, oprirea temporară de la comercializare a unor produse de peste 70.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 5 dintre operatorii economici controlați.
Oficialii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor au anunțat și ce deficiențe au găsit în cadrul verificărilor: “depozitarea/comercializare unor produse alimentare și preparate fără elemente de identificare-caracterizare, fără prețuri pe unitatea de măsură; folosirea unor spații de depozitare și a unor spații frigorifice insalubre (cu rugină în cantitate foarte mare, cu chederele prezentând pete de mucegai), aferente produselor din carne refrigerată și preparatelor calde/reci și care nu funcționau la parametrii prevăzuți, fiind improprii depozitării produselor; legume-fructe, prezentate la comercializare, ca fiind calitatea 1, în realitate acestea prezentând pete de mucegai, putregai; comercializarea unor ouă fără a avea precizată data limită de consum; utilizarea la bucătărie a unor vase emailate, ciobite, cu pete de rugină sau a bureților din sârmă; lipsa afișării prețurilor/unitate de măsură/monedă; comercializarea unor produse fără documente de proveniență; prezenta muștelor, lipsa plaselor contra insectelor la blocurile alimentare; utilizarea unor practici comerciale incorecte (ciorbe de legume fiind prezentate cu carne la care se adaugă carne fiartă anterior și congelată); existența unor pardoseli şi mobilier insalubre, degradate, neigienizate, cu depuneri de resturi menajere”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.