Alarmă de cutremur pe… coridoarele Liceului din Baia Sprie

0
295

Pe coridoarele Liceului Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie a răsunat, săptămâna trecută, alarma de cutremur, urmată, după aproximativ cinci minute, de cea de incendiu. Din fericire, a fost doar un exercițiu de pregătire în cazul unor situații de urgență.
Elevii și cadrele didactice au avut, astfel, parte de o experiență deosebită, pregătită cu minuțiozitate și pusă în aplicare de către voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș.
Nu doar că au respectat cu toții pașii care se impun în cazul unui ipotetic cutremur/ incendiu, dar au avut și de înfruntat diferite obstacole: fumul care s-a răspândit pe coridoare, piedicile întâlnite în cale, necesitatea de a menține starea de calm, de a evacua clădirea în siguranță și chiar de a ajuta „victimele” – elevi participanți la Atelierul de Prim Ajutor în școală din cadrul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto.
Acțiunea s-a încheiat cu o analiză a modului și capacității de intervenție în situații de urgență și speciale, concluzia fiind că personalul unității de în­vă­ță­mânt poate gestiona eficient și coerent o situație de urgență amplă. Exercițiul a beneficiat de implicarea și intervenția în teren a Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, a Unității Mobile de Prim Răspuns a Serviciului de Ajutor Maltez în Romania, sucursala Baia Mare, a elevilor ce formează Echipa de Prim Ajutor în Școală a Liceului Tehnologic de Transporturi Auto și a reprezentanților din cadrul Primăriei Baia Sprie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.