Tensiuni la Finteuşu Mic când vine vorba despre colectarea selectivă a deşeurilor

0
55

Unii localnici din Finteuşu Mic nu se împacă prea bine cu ideea colectării selective a deşeurilor. Asta a reieşit la vizita în sat a celor de la ADI Deşeuri, de zilele trecute, pentru a verifica procesul de colectare pe fracţii.
„Tensiune în Finteușu Mic, unde o parte dintre cetățeni nu s-au împăcat cu acțiunea ADIGIDM de monitorizare a colectării selective la sursă. Legea este una pentru toți și aplicarea ei trebuie să fie unitară. Avem suficientă deschidere și răbdare să explicăm pe înțelesul tuturor care sunt avantajele colectării selective.
Unde există posibilitatea, exemplele sunt practice. Inclusiv acum, deșeurile în amestec au fost sortate de către colegii noștri, pe loc, împreună cu deținătorul pubelelor. Ca exemplu de bună practică și în speranța că la următoarea colectare fiecare va ști ce tip de deșeu să pună în pubela programată pentru ridicare/tip de fracție. Devierea reciclabilelor din deșeul rezidual trebuie să fie un scop în sine pentru fiecare. Un grad bun de colectare selectivă la nivelul fiecărui UAT înseamnă taxe mai mici cu salubrizarea pentru locuitorii săi”, au explicat cei de la ADI Deşeuri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.