După doi ani de activitate • Radu Trufan, președintele USR Maramureș, la raport în fața maramureșenilor

0
95

Președintele USR Maramureș, Radu Trufan, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, și-a întocmit raportul după doi ani de activitate de la numirea sa în funcție. Doi ani plini de provocări, de situații la care nu s-ar fi gândit niciun politician că le va avea de parcurs, în mod special declanșarea războiului din Ucraina. Radu Trufan, făcând parte din celula de criză organizată la nivelul Consiliului Județean Maramureș, s-a implicat activ, alături de întreaga conducere a administrației județene, precum și de specialiști ai instituțiilor deconcentrate, voluntari, organizații nonguvernamentale și societatea civilă, pentru ca refugiații să fie sprijiniți și să se simtă în siguranță indiferent dacă au optat să rămână în Maramureș sau doar să tranziteze județul.
“Izbucnirea conflictului dintre Rusia și Ucraina a fost un moment în care a trebuit să gândim rațional, să fim empatici, să ne organizăm astfel încât mamele, copiii și tinerii refugiați să găsească acel sprijin de care aveau nevoie în acele momente atât de grele pentru ei. Din nefericire, războiul nu s-a încheiat, iar la Punctul de Trecere a Frontierei din Sighetu Marmației continuă să sosească oameni care decid să își părăsească țara. Numărul lor a scăzut și sperăm ca acest conflict să se stingă cât de repede pentru că pacea este cea mai importantă linie a lumii în care trăim. Felicitări tuturor celor care și-au oferit sprijinul și au ajutat, care au înțeles cât de important este să fii uman în astfel de momente“, a subliniat Radu Trufan.
Având în vedere potențialul turistic pe care îl are județul nostru, Radu Trufan a fost cel care a venit cu inițiativa de a se îmbunătăți infrastructura montană, marcarea corespunzătoare a traseelor, amplasarea plăcuțelor și panourilor informative pentru ca turiștii să găsească mult mai ușor obiectivele dorite. La fel de importante sunt și construirea refugiilor montane, precum și dotarea cu echipamente corespunzătoare a angajaților Serviciului Județean Salvamont Maramureș pentru ca aceștia să aibă posibilitatea să intervină cu promptitudine atunci când situația se impune. Atenția președintelui USR Maramureș s-a focusat și pe protejarea mediului înconjurător, a apelor, urmând a fi amplasate pe râuri sisteme capcană pentru colectarea PET-urilor.
Un alt proiect, care îna­intează cu pași mici, dar siguri, este și cel care are ca obiectiv principal amenajarea unei rezervații de zimbri.
“Am făcut pași importanți în această privință. După îndelungi consultări am încheiat un protocol de colaborare cu mai multe unități administrativ-teritoriale, iar parcul va fi amenajat la Băiuț. Avem locația perfectă care se pretează pentru a oferi turiștilor și localnicilor o atracție turistică de o astfel de anvergură unde să fie amenajat un spațiu de parcare, un loc de belvedere. Maramureșul este atât de frumos încât doar de noi depinde să îl punem în valoare”, consideră Radu Trufan.
Radu Trufan are convingerea că prin proiectele care se vor implementa de conducerea administrației județene, fie că este vorba de infrastructura rutieră, înființarea parcurilor industriale, îmbunătățirea serviciilor medicale, proiecte pe zona de energie verde, Maramureșul se va dezvolta, iar calitatea vieții maramureșenilor va crește considerabil.
(P)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.