Campioana vrea să-și apere trofeul • CSM Știința Baia Mare – CSA Steaua București

0
127

Duminică, 4 decembrie, vom afla noua campioană în Liga Națională de rugby, ultim act unde au ajuns CSM Știința Baia Mare, campioana en-titre, și Steaua București. Finala rugbiului românesc va fi găzduită de Stadionul Național Arcul de Triumf începând cu ora 14.30 și va fi transmisă în direct la Prima Sport 1. În deschidere, de la ora 11, este programată finala mică, între SCM Timișoara și Dinamo București, de asemenea în direct la Prima Sport 1.
Campioana în exercițiu, ajunsă la a 13-a finală consecutivă în întrecerea internă, a luat drumul capitalei decisă să-și apere titlul ultimelor trei ediții de campionat, însă va avea de confruntat un adversar în mare formă. Avantajul moral este de partea băieților antrenați de Eugen Apjok și Paul Rusu, după ce CSM Știința a câștigat cele două dispute premergătoare finalei, cele din play-off, 30-24 în fieful militarilor, respectiv 10-8 pe Arena Zimbrilor.
Rivalitatea dintre Baia Mare și Steaua datează din urmă cu 42 de ani, în 1978 consemnându-se prima întâlnire, încheiată cu succesul formației din capitală, 13-15. Au urmat alte 97 de întâlniri, bilanțul total fiind de partea Stelei. 40 de victorii au repurtat băimărenii, 4 dueluri s-au încheiat cu remiză, iar Steaua s-a impus de 54 de ori. Acum va veni a 99-a confruntare și este greu de anticipat o câștigătoare, în condițiile în care valorile sunt foarte apropiate.
Finala care va stabili noua campioană va fi arbitrată de Alexandru Eugen Ionescu, sprijinit de Cristian Șerban (ambii București) și Robert Andrei Diaconescu (Constanța). Arbitrii 5 și 6: Dragoș Preda și Victor Ioniță (București). TMO este Răzvan Vasiliu și observator FRR a fost desemnat Constantin Bonea, ambii București.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.