Prima prelevare de organe și țesuturi din acest an în Baia Mare

0
5717

Săptămâna trecută, şase români au fost readuși în cursa vieții prin transplant de ficat și rinichi. Și mai mulți vor avea o viață normală prin transplant de țesuturi osteotendinoase și cornee datorită generozității altor oameni și efortului colectiv al echipelor medicale implicate în activitatea de donare și transplant, transmite Agenția Națională de Transplant.

”La Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a găsit puterea de a preschimba suferința lor în speranță pentru alţi semeni. Graţie acestei decizii, alături de profesionalismul echipei ATI și de coordonare a spitalului băimărean, îndrumată de dr. Adriana Stoicovici, alţi pacienţi se vor putea bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic, renal, cornee și țesuturi osteotendinoase”, precizează reprezentanții Agenției Naționale de Transplant. Pentru intervenția de prelevare, în Baia Mare, au fost prezente echipele: I.C. Fundeni – pentru ficat, ICUTR – pentru rinichi, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București – pentru cornee, Spitalul Clinic Colentina – pentru țesuturile osteotendinoase.
A fost prima intervenţie de prelevare organe și țesuturi realizată în acest an la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.