În Maramureș, turismul rural, afectat de lipsa zăpezii

0
91

Turiștii români care au ales ca destinație de vacanță Maramureșul pentru a sărbători Crăciunul și Anul Nou au optat pentru pensiunile din sate și comune, dar și pentru stațiunile montane unde exista zăpadă pentru schiat, a declarat Livia Sima, directorul Asociației Naționale pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural, filiala Maramureș.
“Au fost rezervate pensiunile din satele și comunele situate în vecinătatea domeniilor schiabile din Borșa, Moisei, Cavnic, Șișești, dar și pensiunile rurale mai îndepărtate, unele situate în locuri ușor izolate. Lipsa zăpezii a fost compensată cu mici petreceri în pensiune, plimbări cu căruța trasă de cai sau vizitarea unor obiective turistice. (…) Din păcate, lipsa zăpezii i-a determinat pe unii turiști să nu opteze pentru Maramureș, iar cei care au petrecut Crăciunul și Anul Nou s-au relaxat, au primit colindători, iar alții au participat la slujba religioasă din sat, însă majoritatea au preferat să rămână în pensiune din cauza vremii neprietenoase. Dar și în aceste condiții, proprietarii de pensiuni susțin că au fost suficienți turiști, sigur, nu ca în alți ani” – a spus Livia Sima,
Pensiunile turistice din Ocna Șugatag, Breb, Cavnic și Borșa, situate aproape de domeniile schiabile, au fost cele preferate.
Domeniile schiabile Cavnic din Munții Gutâi, Borșa din Munții Pietrosul Rodnei, recent redeschisă, au fost printre cele mai apreciate de turiști, zăpada, chiar și puțină, a fost un mic atu.
În județul Maramureș funcționează peste 500 de pensiuni, moteluri, hoteluri și restaurante atât în mediul rural cât și cel urban.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.