În Săcel • Lucrări avansate la Centrul Social-Cultural „Iustinian Arhiepiscopul”

1
593

Demarate la finalul lunii august 2020, lucrările la Centrul Social-Cultural „Iustinian Arhiepiscopul” din Săcel avansează. Preotul paroh, Dumitru Iuga, a precizat că sunt pe punctul de a fi finalizate: tencuiala, instalația electrică și încălzirea centrală. Demisolul centrului ar urma să fie dat în folosință în preajma sărbătorii Învierii Domnului.
Spațiul respectiv este pus în primul rând sub ocrotirea Maicii Domnului, deoarece la temelie a fost așezată chiar icoana Maicii Domnului. Lucrările au fost binecuvântate de PS Iustin, episcopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului, cel care, inspirat i-a atribuit denumirea de Centrul Social-Cultural Iustinian Arhiepiscopul. Proiectul include și amenajarea în acest spațiu a Casei Parohiale din Săcel.

“Cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului, am început în data de 31 august 2020 lucrările la Centrul Social – Cultural «Iustinian Arhiepiscopul». La demisol vom desfășura toate activi­tă­țile parohiei noastre: oficierea meselor de pomenire pentru credincioșii parohiei noastre, întâlniri săptămânale cu tinerii, activități sociale, culturale și catehetice cu tinerii din parohie. Demisolul centrului va avea bucătărie, vestiar, sală generoasă pentru desfășurarea tuturor activităților din parohie, grupuri sanitare. La următorul nivel (parter) vor fi amenajate Muzeul Parohial, Biblioteca Parohială, Biroul Parohial și noua Casă Parohială cu toate cele necesare”, a subliniat preotul Dumitru Iuga.
Părintele paroh este de părere că o contribuție la ridicarea centrului a avut-o și vrednicul de pomenire, arhiepiscopul Iustinian Chira, cel cu care a avut o legătură duhovnicească puternică. „Arhiepiscopul Iustinian ne poartă de grijă întotdeauna, ne trimite oamenii potriviți pentru a duce la bun sfârșit această lucrare”, a conchis preotul Dumitru Iuga.
Cei care doresc să sprijine această investiție pot face donații în contul deschis la BCR: RO54 RNCB 0187 0116 6231 0001.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.