3.509 persoane beneficiază de ajutor social în Maramureș

0
90

În timp ce, la nivel național, numărul beneficiarilor de ajutor social se află pe un trend ascendent, în Maramureș este o ușoară scădere. Sunt mai puțini maramureșeni care încasează venitul minim garantat, în comparație cu finalul lunii decembrie 2021. Cei mai mulți maramureșeni săraci par să locuiască în Sighetu Marmației, în timp ce la polul opus se situează comuna Săcălășeni, unde se înregistrează doar un beneficiar de ajutor social.
Cei mai mulți beneficiari de ajutor social în luna decembrie au fost semnalați în Dolj (10.109), Bacău ((9.202), Teleorman (7.772) și Buzău (7.771).
Maramureșul pare să fie undeva la mijlocul clasamentului, având în vedere că aici s-au înregistrat 3.509 persoane care au încasat venitul minim garantat. Numărul este în ușoară scădere față de decembrie 2021 când au fost 3.690 de maramureșeni încadrați la acest tip de beneficiu. Pentru ajutoarele sociale, în decembrie, în Maramureș s-au plătit 907.204 lei.
Cei mai mulți maramureșeni cu un nivel de trai scăzut sunt în Sighetu Marmației – 224 persoane, Coroieni – 192, Baia Mare – 189, Poienile de sub Munte – 118, Repedea – 115, Ruscova – 106 și Petrova – 100.
La polul opus, cu cei mai puțini beneficiari de venit minim garantat sunt în Săcălășeni – 1, Coaș – 3, Bicaz și Groși – 4, Dumbrăvița – 5, Cicârlău și Tăuții Măghe­răuș – 6, Vima Mică, Suciu de Sus, Sălsig, Oarța de Jos, Lăpuș – 8.
Venitul minim garantat este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale și de combatere a sărăciei. Acest tip de beneficiu se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca diferență între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege și venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.