Tinerii care excelează la biologie, la activități didactice academice

0
248

Facultatea de Științe din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare (Universitatea Tehnică Cluj-Napoca) a organizat vineri, 27 ianuarie, două activități didactice pentru elevii cuprinși în grupele de excelență la biologie de la Centrul Județean de Excelență Maramureș.
La eveniment, au participat elevii celor trei grupe de excelență la biologie, care își desfășoară cursurile la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, respectiv la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare.
În cadrul activității, tinerii capabili de performanțe înalte au fost împărțiți în funcție de nivelul de studiu. Elevii din grupele de liceu au asistat la prelegerea susținută de conf. univ. dr. Monica Marian, decan al Facultății de Științe, cu tema „Procese fizice în organismele vii”, după care au fost implicați în activitatea de laborator. De asemenea, elevii de gimnaziu au asistat la prelegerea realizată de șef lucr. dr. Lucia Mihalescu, despre aceeași temă, urmată de multiple experimente desfășurate în laboratorul de biologie al Facultății de Științe.
Din partea Centrului Județean de Excelență Maramureș, au fost prezenți la activitate profesorii lectori: prof. dr. Camelia Duță, prof. dr. Amalia Ardelean, prof. Emilia Pop, prof. Mihaela Chiș și prof. Loredana Nela Lorincz.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.